Usein Kysytyt Kysymykset (Mazzaroth)

K #1: Tähtitiede – Pakanuutta yhtä kaikki?

Onko täysikuun tai uudenkuun sirpin bongaaminen pakanallinen juttu? Entä auringonlaskun tai auringonnousun havaitseminen ja sen toteaminen että kylläpä on sitten upea aamu? Vai mitä tulisi ajatella tuikitavallisista tähdenlennoista tai revontulten ihailemisesta joita esiintyy talvella Suomessa usein kymppiuutisten jälkeen? Näistä jokapäiväisten ilmiöiden havaitsemisesta on nykyään tullut itsestäänselvyyksiä joita useimmat eivät osaa enää lukea perustähtitieteen pariin vaikka ihmiskunta on tehnyt niin jo tuhansia vuosia. Tähtitiede alkaa auringonnousuista -ja laskuista mutta se on vain pintaraapaisu eikä tähtitaivaan tarkkailemisessa ja sen Luojan ylistämisessä ole mitään pahaa!. Vilkaisu ylös tähtikirkkaalle taivaalle luulisi herättävän kenen tahansa planeetta Maan tallaajan ylistyslaulun Luojalle tavalla tai toisella – Herran seurakunnasta alkaen!

K #2: Mitä Raamattu opettaa tähdistä?

Raamatussa suhtaudutaan hyvin myönteisesti tähtiin ja tähtikuvioihin jotka ovat tähtien muodostamia joukkoja. Vaikka Raamatussa on myös negatiivisia esimerkkejä tähtienpalvonnasta Kirjoitukset johdattavat todellisen Taivaan Tarinan tuntemiseen jossa tähtikuviot ovat pelastushistorian käänteiden messiaanis-profeetallisia symboleja. Eivät okkulttista astrologiaa, tähdistä ennustamista sillä Isä on kirjoittanut tähtiin Poikansa tarinan eikä ihmisen “astrologista profiilia”. Raamatun mukaan Jumala määräsi tähtien luvun ja nimesi tähdet (Psalmi 147:4, Jes. 40:26). Tai vaihtoehtoisen ymmärryksen mukaan Psalmi 147:4 heprealaisen alkuteksti kuuluu: Jumala kertoo tähtien tarinan jokaiselle joita Hän nimeltä kutsuu. Joten Raamattuun uskova voi suhtautua tähtiin sekä kaikkiin muihin taivaanvaloihin kuten Aurinkoon, Kuuhun ja planeettoihin 100% myönteisesti Luojan luomuksina (tähtien luominen) ja ilmoituksena (tähtien nimeäminen).

K #3: Mikä on tähtikuvioiden alkuperä?

Tähtikuvioista puhuttaessa joillakin herää ymmärrettävästi epäilyksiä astrologian aiheuttaman eksytyksen takia. Mutta lasta ei kannata huuhtoa pesuveden mukana sillä tähtikuvioiden historia ei ole alunperin pakanallinen / okkultistinen vaan taivaan Tarinan vääristäminen sai alkunsa Eenokin kirjan 8. luvussa kuvatusta Hermonin vuoren tapahtumista langenneiden enkeleiden opastuksella. Jobin 38. luvussa jakeissa 31-33 Jumala kysyy Jobilta taitaako hän tuoda esiin ”eläinradan tähtikuviot (hepr. mazzaroth) aikanansa”. Kohdassa Luoja mainitsee tietyt tähtikuviot nimeltä (sillä mm. Psalmin 147:4 mukaan Hän nimesi tähdet) kuten Kesilin (Orion) ja Seulaset (Plejadien tähtijoukko). Mazzaroth tai ts. oppi heprealaisista Messias-profetioista tähdissä / evankeliumista eläinradan mukaan on Raamatussa itsensä Luojan suusta sanottuna. Joten uskovat voivat olla turvallisella mielellä tähtikuvioiden alkuperästä. Mazzaroth-tutkijat vahvistavat että sekä tähdillä että niistä muodostuvilla tähtikuvioilla on n. 6000 vuoden historia ja niiden nimiin on kätketty Jumalan suunnitelma langenneen ihmiskunnan lunastamiseksi synnin, kuoleman ja pahan vallasta. Se on sama Kristuksen / Messiaan tarina kuin Raamatussa. Tähtikuvioiden profetiaa vaimon siemen ja käärmeen siemenen välisestä ikivanhasta kamppailusta (1. Moos. 3:15).

K #4: Miksi planeetat luetaan Mazzaroth’in kaanoniin vaikka niitä ei mainita Raamatussa?

On totta ettei Raamattu tai Raamatun käännökset puhumattakaan heprealaisista alkuteksteistä mainitse yhtäkään kertaa sanaa “planeetta”. Jo siitäkin syystä että planeetta-sanan juuret eivät ole alkuteksteissä vaan paljon myöhäisemmässä kreikassa (siitä lisää jäljempänä). Vaikka Raamatussa ei mainita erikseen planeettoja niin se ei missään nimessä tarkoita sitä etteikö planeettoja Raamatusta löytyisi – eri nimellä.

Nimittäin muinaisina aikoina planeettojen ymmärrettiin olevan tähtiä muiden tähtien joukossa sillä yhä tänäkin päivänä paljain silmin nähtynä kaikki planeetat näyttävät samanlaisilta kirkkailta pisteiltä taivaalla kuin kaikki tähdet. Tarkkaavaisemmat huomaavat että planeettojen värit vaihtelevat kellertävästä punertavaan mutta suurin osa perustähdistä näyttää sinertävän valkoisilta pisteiltä. Tarkemmin sanottuna muinaisille ihmisille (mkl israelilaisille jotka kirjoittivat Raamatun) planeetat olivat vaeltavia tähtiä.

On huomattavaa että planeetta-sanan juuret ovat muinaisessa kreikan sanassa planetees joka merkitsee kulkijaa tai vaeltajaa. Niin muinaisille kreikkalaisille kuin israelilaisillekin taivaalla oli kiintotähtien (joista tähtikuviot muodostuvat) lisäksi myös kiintotähtien seassa säännöllisesti vaeltavia ja paikkaansa vaihtavia tähtiä tai valoja jotka me nykyihmiset planeettoina tunnemme. Joten myös planeetat, tähtikuvioiden lävitse vaeltavat tai kulkevat tähdet löytyvät Raamatusta, tähtien joukosta!. Lisäksi jo heprean mazzaroth joka voidaan ymmärtää merkitsevän – ei ainoastaan tähtikuvioita vaan kaikkea taivaanjoukkoa tähtineen, Aurinkoineen ja Kuineen, sisältää käsityksen myös planeetoista osana tähtien joukkoa. Myös itämaan tähtitieteilijöiden kertomuksessa evankelista Matteus käyttää Messiaan syntymän tähdestä sanaa “Hänen tähtensä” jossa oli kyseessä tieteellisesti ajatellen hyvin todennäköisesti planeetan tavanomainen kulku Luojan orkestroimaan oikeaan aikaan oikean paikan yllä merkkinä tähtitieteilijöille taivaalla siitä mistä paikasta lapsi löytyy.

Kaikenkaikkiaan tässäpä vuori syitä miksi luomiskertomuksessa ja koko Raamatussa ei mainita erikseen planeettoja.

K #5: Mikä oli Betlehemin tähti?

Kysymys Beetlehemin tähdestä, Messiaan syntymätähdestä ja itämaan tietäjien johtotähdestä on askarruttanut Raamatuntutkijoita ja koko ihmiskuntaa satoja vuosia. Oliko kyse tavallisesta tähdestä vai kenties tähdenlennosta tai komeetasta?. Vai jopa enkeli-ilmestyksestä tai UFO:sta kuten jotkut ovat rohjenneet ehdottaa?. Käsittelemättä tämän enempää perinteisiä ja kovin kiiltokuvamaisia käsityksiä tai suoranaista humpuukia mitä Beetlehemin tähden selitykseksi on ehdotettu niin uskottavin vastaus Messiaan tähden arvoitukseen löytyy kolmen todistajan: 1) Raamatun, 2) historian ja 3) tähtitieteen avulla. Niin maamme kuin koko maailman pätevimmät Beetlehemin tähden tutkijat ovat sitä mieltä että kyseessä oli todennäköisesti tavanomaisen planeetan (Jupiter / Tsedeq) kulun sekä muiden planeettojen sekä tähtien / tähtikuvioiden yhdessä muodostama useamman harvinaisen taivaanmerkin sarja noin 18 kuukauden aikana hieman ennen ajanlaskumme alkua (vuonna 3eaa – 2eaa). Joka ei jätä juurikaan epäilystä lapsen alkuperästä ja identiteetistä Juudeasta nousseena uutena jumalallisena Pappis-Kuninkaana.

Täydennämme kysymyksiä ja vastauksia sitä mukaa kun törmäämme uusiin kysymyksiin…